Veebruari ülevaade

Veebruar on olnud huvitavate muutuste kuu. Pereisal tuli võimalus põhitööd kõvasti vähendada, sest “hobitööl” tekkis võimalus koormust suurendada. Kahjuks see teine koht tõenäoliselt sama raha koju ei too, aga selle eest on see 100x parem põhikohast. Ja ootel on ka veel täitsa uue ameti õppimine.

Seni aga sai käidud ühel kinnisvarakoolitusel, kus räägiti “suurepärasest” võimalusest investeerida aktiivselt hallatavasse kinnisvarafondi. Soomlaste meelest on vist väga hea tootlus kui seal pakutakse 5-7% tootlust. Võibolla siis tõesti kui on miljoneid üle mida ei oska kuhugi paremasse kohta panna. Aga tasusid oskavad nad küsida korralikult mingi % sisenemise ja mingi väljumise ning 2,5% iga aastaselt halduselt.
Enamus aega oli õnneks huvitavam osa Airbnbst ja korteritesse investeerimisest. Kahjuks midagi eriti uut teada ei saanud, aga samas mõte Airbnbd proovida kunagi tulevikus on hakanud juuri ajama. Aga eks seda saab siis täpsemalt mõelda kui uue korteri leiame või keegi üüriklientidest otsustab ära kolida.

Soomlased on ka paar huvitavat ja vajalikku petitsiooni mõned päevad tagasi alustanud.
ESIMENE on koolidesse majandusõppe kohustuslikuks õppeaineks tegemine, sest umbes 400 000 inimesel on maksehäired ja seda oleks võimalik vähendada kui juba koolis õpetataks finantstarkust. Eriti läheb see korda just sellepärast, et omal puudub igasugune sellealane haridus ja mõne aasta pärast hakkavad ka meie lapsed siin koolis käima.
TEINE algatus on mänguautomaatide vastu avalikes kohtades. Nimelt on mänguautomaadid peaaegu igas toidupoes, R-kioskis, bensukas ja see petitsioon tahab, et siin monopolis olev Veikkaus (nagu LOTO Eestis) korjaks need aparaadid ära. Oleme isegi kõrvalt näinud, et nendesse aparaatidesse raha panevad just need vaesemad inimesed kellel “ei ole võimalik MITTE KUIDAGI säästa”.
Related image
Vahepeal oli isegi mingi artikkel kuskil kus küsitlusest selgus, et soomlased vaatavad veidi viltu neile, kes on varanduse investeerimise ja ettevõtlusega kokku ajanud, aga loto võitjaid peetakse hinnas. Järelikult hariduses on mingi väga suur lünk sisse jäänud ja Veikkaus on selle täitnud unistusega saada kiirelt miljokaks. Tänu sellele on ka uuringu järgi umbes 124 000 inimest sõltlased.
Arvuliselt on see sama nagu kõigil Tallinnas oleks maksehäired ja veerand neist inimestest oleksid mängusõltlased.

Pereisale pakuti ühel õhtul ka kasiinoga raha teenima hakata. Nimelt pakkus noormees, kellel kahjuks vist ajupesu tehtud, Forexiga valuutade kauplemist. Temaga sõbralikult rääkides tuli välja ta teadmatus investeerimisest, sest ta serveeris seda kui head investeerimisvõimalust mitte kui väga riskantset spekuleerimist. Aga vähemalt sai talle ka veidi teadmisi edastatud tegelikust investeerimisest ja tundus, et midagi jõudis ka kohale. Iseasi kas ta seda ka tegelikult meelde jättis või on tal suured €€€ silme ees mida sealt kõik kindlalt teenima hakkab.

Ühisrahastuses on nüüd Investlyst raha välja kantud mida sai kanda, sest ülejäänud on võlas ja käiakse kohut nende laenajatega. Twinos on veel veidi tagasi tiksumas, aga varsti on sealt kõik välja kantud.

Eelmise kuu ülevaade:

Ettevõte

KINNISVARA:           

 korteritest kokku kasum 615€

ÜHISRAHASTUS:  

  • Investly 692,89€           teenitud  intressid eelmine kuu 0,89€
  • Twino 195€                   teenitud intressid eelmine kuu  3,70€
  • Mintos 1970€               teenitud intressid eelmine kuu 11,54€
  • Crowdestate 1800€     teenitud intressid eelmine kuu 23,68€
  • EstateGuru 620€         teenitud intressid eelmine kuu 7,36€
  • Invesdor 961€

MUU INVESTEERING:

  •  Q 6165€             teenitud  558€  

Eraisik  

RAHA: 2000

MEELERAHUFOND:  4618

PUHKUSEFOND: 402€

OK: 4000€ 

N.S.S.: 1152€      ⇑+5,8 väärtus 1219€

Möödunud kuu passiivne sissetulek ∼0,030€/min = 1,81€/h

Lisa kommentaar